Bahan-bahan:
2 buku roti Perancis
3 biji telur
100 gm daging cincang - digaul dengan garam dan goreng hingga kering
Sedikit hirisan daun sup dan daun bawang
1 labu bawang besar - dipotong dadu
1 sudu besar sambal tumis
Sedikit sos cili
Sedikit minyak masak
3 biji telur
100 gm daging cincang - digaul dengan garam dan goreng hingga kering
Sedikit hirisan daun sup dan daun bawang
1 labu bawang besar - dipotong dadu
1 sudu besar sambal tumis
Sedikit sos cili
Sedikit minyak masak
Cara Menyediakan:
1. Roti Perancis dipotong melintang.
2. Pukul telur bersama daging, daun sup, daun bawang, bawang besar, sambal dan garam.
3. Ratakan adunan telur di atas setiap belahan roti.
4. Kemudian goreng di atas kuali leper dengan sedikit minyak hingga masak.
5. Hidangkan bersama sos cili.
0 komen:
Post a Comment